Seuraa meitä somessa!

Afrikan Sarvi -blogi

Tervetuloa Suomen Somalia-verkoston uudistuneeseen blogiin, Afrikan Sarveen!

Blogi jatkaa vanhan verkkojulkaisun Afrikan Sarven perinteitä. Sen artikkeleita pääset lukemaan täältä. Blogissa kerromme Somaliasta ja Afrikan sarvesta sekä alueen kulttuurista, ihmisistä, arjesta, haasteista ja kehityksestä. Julkaisemme artikkeleita, uutisia, haastatteluja, kolumneja ja kaikkea muuta mielenkiintoista. Asiaa myös kehitysyhteistyöhankkeistamme ja somalitaustaisten maahanmuuttajien elämästä Suomessa.

 

Seuraa säännöllisesti päivittyvää blogiamme ja pysy kuulolla!

 • Somalia-toimijat kokoontuivat keskustelemaan Somalian kehitysyhteistyön ajankohtaisista asioista

  Somalia-toimijat kokoontuivat keskustelemaan Somalian kehitysyhteistyön ajankohtaisista asioista

  Somaliassa toimivat suomalaiset kehitysyhteistyöjärjestöt kokoontuivat Helsingissä 13.3. keskustelemaan ulkoministeriön edustajien kanssa järjestöjen työhön liittyvistä ajankohtaisista asioista Somaliassa. Suomen Somalia-verkoston järjestämä tilaisuus kiinnosti järjestökenttää ja paikalla oli yli 30 osallistujaa eri järjestöistä. Ulkoministeriön kansalaisyhteiskuntayksikön Anu Ala-Rantala korosti tilaisuuden avanneessa puheenvuorossaan kansalaisjärjestöjen roolin tärkeyttä Somalian kehityksessä. Maailman vähiten kehittyneisiin ja hauraisiin valtioihin lukeutuva Somalia on yksi tärkeimmistä […]Lue lisää
 • Impact Academy: Yksi elämäni parhaimmista kokemuksista

  Impact Academy: Yksi elämäni parhaimmista kokemuksista

  Kansainvälinen “Branching Out: (re)connecting ideas” projekti käynnistyi 6. kesäkuuta Antwerpenissä, Belgiassa, joka oli yksi elämäni hienoimmista kokemuksista! Projekti oli osa Community Forum tapahtumaa, joka kokosi 35 nuorta 10 eri maasta oppimaan toisiltaan ja kehittämään jokaisen oman maan kansainvälistä vapaaehtoistyö toimintaa. Osallistuin tapahtumaan Suomen Somalia-verkoston nuorisohankeen Impact Academyn edustajana. Helsingistä matkaan lähti minun lisäkseni kaksi muuta […]Lue lisää
 • Impact Academy: Vaikuttamista, verkostoitumista ja tukea nuorille

  Impact Academy: Vaikuttamista, verkostoitumista ja tukea nuorille

      Posted 6.6.2018 by Linnea Jämsä                 Impact Academy on Suomen Somalia-verkoston vetämä 16-28 -vuotiaille nuorille suunnattu ohjelma. Ohjelman aikana osallistujat tutustuvat erilaisiin yhteiskunnallisen vaikuttamisen tapoihin, toimivat järjestöjen eri tehtävissä, osallistuvat koulutuksiin ja tapaavat mentoreita, jotka ohjaavat omalla polulla eteenpäin.   Nuoret ja vaikuttaminen Impact Academyn koulutusten […]Lue lisää
 • Suomen Itä-Afrikan tuki ry: Vapaaehtoisvoimin koulu Buulo Yareeyn

  Suomen Itä-Afrikan tuki ry: Vapaaehtoisvoimin koulu Buulo Yareeyn

    Katri Vainio   Istumme Suomen Somalia-verkoston toimistossa, järjestön avoimet ovet -tapahtumassa. Kaksi tyytyväisen näköistä miestä, Suomen Itä-Afrikan tuki ry:n Ishag Abikar Daqane ja Abdifatah Mohamed Saidali esittelevät valokuvia Somaliaan hiljattain valmistuneesta koulusta. Miehet kertovat, mistä kaikki sai alkunsa ja mitä he toivovat tulevaisuudessa Buulo Yareeyn. Eletään vuotta 2014, kun kolme Somaliasta kotoisin olevaa kaverusta […]Lue lisää