Kuva: Tatu Hiltunen

Blogi

Blogissa kerromme Somaliasta ja Afrikan sarvesta sekä alueen kulttuurista, ihmisistä, arjesta, haasteista ja kehityksestä. Asiaa myös kehitysyhteistyöhankkeistamme ja somalitaustaisten nuorten elämästä Suomessa. Tervetuloa mukaan.

Yhä useampi mies vastustaa tyttöjen ympärileikkausta

Somalimaan koulutetut nuoret miehet ymmärtävät, mitä seurauksia vaimon sukuelinten ympärileikkauksella on. Artikkelissa väitöskirjatutkija Maria Väkiparta tarkastelee Hargeisassa opiskelevien 20–24 -vuotiaiden somalimiesten käsityksiä naisten ympärileikkauksen vaikutuksista avioelämään ja näiden käsitysten vaikutuksia miesten puolisonvalintaa koskeviin toiveisiin.

Lue lisää


 

Lettejä ja kivääreitä erämaassa

Eritreassa pakollinen kansalaispalvelus määrittää nuoren tulevaisuuden. Alviina Alametsä vieraili Eritreassa kesällä 2016 Suomen ylioppilaskuntien liiton edustajana YK:n Youth, Peace and Security -päätöslauselman hengessä järjestetyllä matkalla, ja kertoo matkakertomuksessaan havaintojaan nuorten silmin.

Lue lisää


Eid mubarak!

Eid on päivä, johon paastokuukausi ramadan päättyy. Suomessa asuvien muslimien eid alkaa täysin samalla tavalla kuin miljardi muslimien ympäri maailmaa. Erityisesti lapsille eid on tärkeä, ja helpotuksen tunne on suuri, kun juhla viimein tulee, kirjoittaa hankekoordinaattorimme Abdirahim Sufi.

Lue lisää