KEHITYSYHTEISTYÖLLÄ KOHTI PAREMPAA TULEVAISUUTTA

Somalia-verkostossa Suomen somalit toimivat yhdessä tavoitteenaan entisen kotimaansa rauha ja kehitys. Teemme vaikuttavaa kehitysyhteistyötä, jolla puututaan myös pakolaisuuden taustasyihin.

Lue lisää

 

SOMALIA NYT: MITEN MAALLA JA SEN IHMISILLÄ MENEE?

Kaikki tuntevat Somaliasta sodan ja köyhyyden, mutta millainen maa, sen kulttuuri ja ihmiset oikeasti ovat? Seuraa blogiamme ja anna niiden, jotka todella tuntevat Somalian, kertoa vastauksensa.

 

Lue lisää

AJANKOHTAISTA

 

Somalia-verkosto etsii uusia työntekijöitä!

Tule Somalia-verkostolle koordinoimaan kouluvierailuhanketta tai kesätöihin toimisto- ja tapahtuma-avustajaksi! Lue lisää avoinna olevista työpaikoistamme täältä!

 

IMPACT ACADEMY: VAIKUTTAMISMAHDOLLISUUKSIA NUORILLE

Impact Academy on 16-28-vuotialle nuorille suunnattu ohjelma, jonka aikana osallistujille tarjotaan mahdollisuus edetä yhteiskunnallisesti vaikuttavalle uralle sekä näköalapaikka kansainväliseen ja kotimaiseen järjestökenttään.

 

Lue lisää ja hae Impact Academyyn!

 

UUDET JÄSENET TERVETULOA!

Suomen Somalia-verkostoon kuuluu erikokoisia ja erilaisia jäseniä, jotka hyötyvät jäsenyydestä eri tavoin. Meiltä saat esimerkiksi tukea ja neuvontaa hankkeisiin. Etsimme jatkuvasti uusia yhteistyömuotoja rauhan ja kehityksen edistämiseksi Somaliassa ja Afrikan sarvessa sekä nuorten osallistumismahdollisuuksien kasvattamiseksi Suomessa.

Lue lisää

Seuraa meitä Facebookissa!

Pysy myös kärryillä twiiteistämme!

Suomen Somalia-verkosto
Suomen Somalia-verkosto1 week ago
Nuori vaikuttaja Ilmi Salminen veti verkoston Impact Academylaisille Unelmatyöpajan alkuviikosta!
Nuoret pohtivat omia tulevaisuuden suunnitelmiaan, mikä heitä estää menemästä eteenpäin sekä kuinka päästä esteiden yli ja saavuttaa unelmansa. Hienoa työtä, kiitos kaikille!
Suomen Somalia-verkosto
Suomen Somalia-verkosto1 week ago
Vielä ehdit hakea meille kesätöihin!

Oletko 15-17-vuotias nuori ja vielä vailla kesätöitä? Kiinnostaako kehitysyhteistyö ja järjestökentällä toimiminen? Entä toimisto- ja tapahtuma-avustajan pesti?

Lue lisää tehtävästä http://www.somaliaverkosto.fi/wp-content/uploads/2019/03/Kes%C3%A4ty%C3%B6ntekij%C3%A4-2019.pdf ja hae Somalia-verkostolle kahden viikon kesäduuniin! Huomaathan, että viimeinen hakupäivä on huomenna! #kesäduuniOPnpiikkiin #kesätyö
Suomen Somalia-verkosto
Suomen Somalia-verkosto1 week ago
Somalialainen Fatima on 45-vuotias kauppias Afmadowin alueelta. Fatiman mukaan alueella tuulee kovaa ja paljon, koska puuhiilikauppiaat ovat kaataneet puut, jotka aiemmin suojasivat tuulelta. Aavikoituminen on myös johtanut ruohon häviämiseen.

Fatima on saanut uusia ympäristöön liittyviä ajatuksia Suomen Somalia-verkoston ja sen yhteistyökumppaneiden ympäristöhankkeen myötä. Hanke, joka on toiminut alueella vuodesta 2014, on lisännyt koko yhteisön ymmärrystä elinympäristöstään ja parantanut ympäristöä kestävällä tavalla.

Fatima itse on osallistunut projektin järjestämiin seminaareihin ja koulutuksiin sekä toiminut vapaaehtoisena istuttamassa puita ja kastelukeskuksissa. Jatkossa hän aikoo toimia ympäristön suojelijana. Hän myös toivoo, että puita istutettaisiin lisää kauppojen ja apteekkien edustoille.
Suomen Somalia-verkosto
Suomen Somalia-verkosto1 week ago
Tuntuuko siltä, että haluaisit juuri nyt tehdä jotain avoimen ja globaalin vastuun tuntevan Suomen puolesta? Lahjoita kouluvierailu suomalaiseen kouluun! 👉 https://holvi.com/shop/somaliaverkosto/product/aa0b1f1e1169c81be307e76fe54ed95c/

Somalia-verkoston pakolaistaustaiset kouluvierailijat kertovat pakolaisuudesta, kehityskysymyksistä sekä Afrikan sarven ja Somalian tilanteesta ammattikoululaisille, lukiolaisille ja peruskoululaisille Suomessa. Keskustelu kouluvierailijan kanssa auttaa nuoria oivaltamaan, että jokaisella pakolaisella on oma yksilöllinen tarinansa.

Lahjoituksellasi tuet nuoria ymmärtämään pakolaisuuden juurisyitä ja avartamaan maailmankuvaansa. Tänä keväänä käynnistyvässä uudessa hankevaiheessa tehdään vierailuja entistä enemmän myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella, mm. Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.
Suomen Somalia-verkosto
Suomen Somalia-verkosto2 weeks ago
Joko kävit äänestämässä? Jos et vielä, nyt kipin kapin äänestyskoppiin ja vaalikahville! Jokaisella äänellä on merkitystä, jo yksikin ääni voi ratkaista koko pelin. Tänään on viimeinen mahdollisuus vaikuttaa siihen, ketkä vaikuttavat sinunkin elämääsi seuraaviin vaaleihin asti!
1 week ago
Nuori vaikuttaja @IlmiSalminen veti verkoston Impact Academylaisille Unelmatyöpajan alkuviikosta!
Nuoret pohtivat omia tulevaisuuden suunnitelmiaan, mikä heitä estää menemästä eteenpäin sekä kuinka päästä esteiden yli ja saavuttaa unelmansa. Hienoa työtä, kiitos kaikille! https://t.co/HT8cpAb1Ks
somaliaverkosto photo
1 week ago
UM:n sidosryhmiä, Somalia-verkosto mukaan lukien, säätytalon juhlavissa puitteissa kehityspolitiikan indikaattoreita muotoilemassa. Mm. kestävyyden ja resilienssin mittaaminen pohdittavana. https://t.co/crGhYL7Mco somaliaverkosto photo
1 week ago
Haluaisitko juuri nyt tehdä jotain avoimen ja globaalin vastuun tuntevan Suomen puolesta? Somalia-verkoston kouluvierailijat kertovat pakolaisuudesta ja kehityskysymyksistä suomalaisissa kouluissa taas ensi syksynä! Tue toimintaamme 👉 https://t.co/L9lTCoqZcW https://t.co/EYyyRP2IqL somaliaverkosto photo
2 weeks ago
#NoloTotuus on, että Suomen #kehitysyhteistyö'n määräraha on vain noin puolet siitä, mitä kansainvälisesti on sovittu ja luvattu - vaikka 88% suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä! #Vaalit2019 on vaikuttamisen paikka, mieti kenelle annat tulevana sunnuntaina äänesi! https://t.co/taQ05oz8NF
Fingo @FingoFi
Pystytkö katsomaan tämän kiemurtelematta? Emme mekään! Katso koko video: https://t.co/lOhX4opjfM

On noloa, että vaikka 88 % suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä, Suomen kehitysyhteistyön taso on vain noin puolet luvatusta.

#nolototuus #vaalit2019 #kehitysyhteistyö https://t.co/zvVUQ311k0
2 weeks ago
Suomessa pystytään parempaan! Nostetaan #kehitysyhteistyö'n määrärahat samalle tasolle muiden pohjoismaiden kanssa! Valitse ehdokkaasi tarkkaan ja anna äänesi Suomelle, joka todistaa olevansa lupaustensa mittainen maa. #vaalit2019 #nolototuus https://t.co/damCrx0nIl
Fingo @FingoFi
Noloa, Suomi! Annamme #kehitysyhteistyö'hön edelleen paljon vähemmän kuin Ruotsi, Norja ja Tanska. Pystymme parempaan! https://t.co/c06mErFqz3 #nolototuus #vaalit2019 https://t.co/ue3HBEoPgN