Kuva: Tatu Hiltunen

Somalia-verkoston toiminta Suomessa

Suomessa edistämme Somalian ja Afrikan sarven kehitystä ja rauhaa tukemalla ja kouluttamalla jäsenjärjestöjä, jakamalla tietoa alueen tilanteesta ja pakolaisuuden taustasyistä sekä lisäämällä etenkin maahanmuuttajataustaisten nuorten osallistumismahdollisuuksia.

Valtaosa  Suomen Somalia-verkostossa toimivista järjestöistä on Suomessa asuvien somalialaisten perustamia, mutta mukana on myös jo pitkään kehitysyhteistyötä alueella tehneitä suomalaisia järjestöjä. Somalia-verkosto järjestää jäsenilleen koulutusta kehitysyhteistyöhankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta sekä hankeneuvontaa yhteistyössä kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan kanssa.

Vuodesta 2010 asti Suomen Somalia-verkosto on toiminut yhteistyössä Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomon kanssa jäsenyhdistysten hallinnon ja järjestötoiminnan kehittämiseksi.

Useita mahdollisuuksia nuorille

Pyrimme jatkuvasti lisäämään etenkin maahanmuuttajataustaisten nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, että voisit löytää juuri sen oman juttusi. Syksyllä 2017 käynnistyy Somalia-verkoston nuorille suunnattu vaikuttamisohjelma Impact Academy.

Somalia-verkostossa voit toimia myös vapaaehtoisena kouluvierailijana.Kouluvierailijat kiertävät peruskouluissa ja lukioissa kertomassa pakolaisuudesta, kehitysyhteistyöstä ja Afrikan sarvesta.  Verkoston ylläpitämässä Sheeko-blogissa puolestaan julkaistaan juttuja elämästä suomensomalialaisin silmin. Blogi on syntynyt vapaaehtoisnuorten ideasta ja halukkaat voivat ehdottaa blogiin omia aiheitaan ja kirjoituksiaan.

Asiantuntijapalveluita ja tietoa toiminnasta

Tarjoamme yrityksille ja yhdistyksille asiantuntijapalveluita liittyen Somaliaan, Afrikan sarveen, järjestötoimintaan, hankehallintoon, varainhankintaan ja hanketukien hakemiseen.

Verkkosivuston ja sosiaalisen median kanaviemme lisäksi tiedotamme toiminnasta ja tapahtumista jäsenistölle lähetettävin sähköpostein. Somalia-verkoston toiminnasta yleistä tietoa saa tilaamalla uutiskirjeemme. Sen voi tilata kuka tahansa teemoistamme ja toiminnastamme kiinnostunut. 

Seuraa meitä somessa:

@somaliaverkosto

@somaliaverkosto

@somaliaverkosto

Tilaa uutiskirje!

Pysy kartalla verkoston toiminnasta tilaamalla uutiskirjeemme.

Tilaa