Hiil Hooyo – Neuvola maailmalle!

          Neuvolajärjestelmä on yksi Suomen hienoimmista keksinnöistä. Neuvoloiden ansiosta lapsikuolleisuus on meillä maailman pienimpiä ja äitikuolleisuus lähes nolla. Kaikkialla todellisuus ei ole samanlainen. Hiil hooyo -terveyshanke haluaa viedä neuvolan maailmalle, tehdään siitä yhdessä totta!

 

>> Tule mukaan

 >> Neuvola maailmalle – joukkorahoituskampanja 

>> Lahjoita tai liity jäseneksi

>> Liity jäsenjärjestöksi       

>> Avoimet työpaikat   

 

Mukana viemässä neuvolaa maailmalle:

 

 

Suomen Somalia -verkosto on yhdessä kumppaniensa kanssa käynnistänyt joukkorahoituskampanjan, jonka avulla suomalaista neuvolatyön osaamista viedään maailmalle. Kampanja on osa laajempaa Hiil Hooyo -terveyshanketta, jonka tavoitteena on parantaa jopa 300 000 ihmisen elämää Somaliassa ja Afrikan sarven alueella.

Hanke on ainutlaatuinen, koska se toteutetaan yhteishankkeena. Yhteisen tavoitteen takana on laaja joukko diasporajärjestöjä sekä oppilaitoksia Suomesta ja hankealueilta. Hankkeessa koulutetaan terveysasemien työntekijöitä neuvolatyöstä ja luodaan yhteistyössä suomalaisten ammattikorkeakoulujen (Diak ja XAMK) kanssa verkko-opintokokonaisuus kolmelle paikalliselle yliopistolle.

Hankealueemme ovat Somalimaassa ja Puntmaassa. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 0,5 miljoonaa euroa, ja hankkeelle on myönnetty ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroista hanketukea. Tuen edellytyksenä on, että saamme kasaan 15% kokonaisbudjetista, joten Sinun apuasi siis tarvitaan!

Lue hankkeesta lisää 

 

Mitä rahoilla tarkalleen tehdään?

Tavoitteenamme on kouluttaa 130 terveysalan opiskelijaa paikallisissa yliopistoissa. Yhden opiskelijan laadukas verkkokurssipaketti maksaa 150 euroa. Lisäksi täydennyskoulutamme 120 terveysasemien työntekijää. Yksi puolen vuoden mittainen täydennyskoulutus maksaa 500 euroa. Lisäksi haluamme tehdä synnytyksistä turvallisempia jakamalla kätilöille synnytystarvikepakkauksia. Yhden pakkauksen hinta on 50 euroa.

Kampanjan tavoitteena on kerätä 6000 euroa. Sillä tarjottaisiin verkko-opinnot 150:lle opiskelijalle tai hankittaisiin 120 synnytystarvikepakkausta. Jokaisella eurolla on merkitystä.

 

Miksi hanke on tärkeä?

Somaliassa ja Afrikan sarven alueella lapsen saaminen on edelleen yksi naisen suurimmista riskeistä. Joka toinen tunti somaliäiti kuolee raskaudesta tai synnytyksestä aiheutuneisiin komplikaatioihin. Vain kolmannes naisista synnyttää koulutetun kätilön avustamana. Myös lapsikuolleisuus on maailman korkeimpia ja jopa yksi seitsemästä lapsesta kuolee ennen viidettä syntymäpäiväänsä.

Hankkeen tavoitteena on alentaa korkeaa äitiys- ja lapsikuolleisuutta ja edistää ihmisoikeuksien toteutumista parantamalla naisten äitiysterveyttä ja vammaisten pääsyä terveydenhoitoon.

 

Suomen Somalia-verkostolla on Poliisihallituksen 02.5.2017 myöntämä rahankeräyslupa RA-2017-456. Keräysaika 2.5.2017-01.5.2019 koko maassa lukuunottamatta Ahvenanmaata. Suomen Somalia-verkosto käyttää kerätyt varat yhdistyksen kehitysyhteistyöhankkeiden omarahoitusosuuksien kattamiseen.

Kampanja on päättynyt, mutta hanke jatkuu ja sitä voi edelleen tukea Holvissa.

Seuraa kampanjaa somessa!  #neuvolamaailmalle

@somaliaverkosto

@somaliaverkosto

@somaliaverkosto

LISÄTIETOJA

Maiju Korpela 

Hankepäällikkö, kehitysyhteistyö

+358 44 777 9522
maiju.korpela (at) somaliaverkosto.fi