Sininen kahvikuppi, muistivihko ja kynä
Kuva: Wall Boat/Flickr

Avoimet työpaikat

Tällä sivulla julkaisemme tiedot Somalia-verkoston avoimista työpaikoista hakutietoineen. Sivulta löydät myös harjoittelua ja vapaaehtoistyötä koskevat ajankohtaiset ilmoitukset.

Somalinkielinen järjestöavustaja

Suomen Somalia-verkosto hakee somalinkielentaitoista järjestöavustajaa määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.3.2023-28.2.2024 tai sopimuksen mukaan. Työpaikka on osa STEA:n Paikka auki! -työllistämisohjelmaa. Palkattavan nuoren tulee olla alle 30-vuotias, työtön eikä hän voi olla päätoiminen opiskelija. Paikkaa ei voi hakea, jos on jo aiemmin työllistynyt Paikka auki -ohjelman kautta.

Järjestöavustajan tehtäviin kuuluu avustaminen järjestö- ja hankehallinnossa; jäsenrekisterin ylläpito, toimiston hoito, viestinnän tehtäviä (avustaminen uutiskirjeen laadinnassa, nettisivujen ja sosiaalisen median päivitykset). Osallistuminen Suomen Somalia-verkoston jäsenjärjestöjen tukemiseen ja somalinkieliseen viestintään, koulutuksien ja tapahtumien järjestämiseen, nuorten jaoston toiminnan koordinointiin. Työhön voi kuulua ajoittain ilta- tai viikonlopputöitä.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää somalin ja suomen kielen taitoa. Englannin kielen taito on hyvä lisä. Palvelualttius, oma-aloitteisuus, reipas työote ja innostus oppia uutta ovat ehdottomat edellytykset. Hyvät perustaidot tietotekniikassa ja sosiaalisen median käytössä ovat hyödyksi. Lisäksi arvostamme kokemusta vapaaehtoistyöstä ja erityisesti kiinnostusta järjestötyötä kohtaan.

Tehtävä on kokoaikainen ja kuukausipalkka on 2 250 euroa. Tarjoamme tehtävään valitulle näköalan kasvavan järjestön toimintaan ja hyvät mahdollisuudet kehittää itseään työn ohella.

Vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo pyydetään toimittamaan 5.2.2023 mennessä toiminnanjohtaja Mari Tuohimaalle sähköpostitse mari.tuohimaa@somaliaverkosto.fi Lisätietoja voi kysyä toiminnanjohtajalta sähköpostitse tai puhelimitse 24.1. klo 13-15, 27.1. klo 13-15, 31.1. klo 13-15 tai 3.2. klo 13-15 numerosta 040 777 9422. Haastattelut pidetään viikolla 6-7.

 

Paikka auki -työpaikka perustuu Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) avustusehdotukseen sosiaali- ja terveysministeriölle (STM). Rahoitus työpaikalle varmistuu, kun varsinainen avustuspäätös on saatu STM:ltäSuomen Somalia-verkosto ry on aatteellisesti, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton asiantuntijaorganisaatio. Se tukee kattojärjestönä Somaliassa kehitysyhteistyötä tekeviä järjestöjä sekä vahvistaa jäsentensä kotimaista ja kansainvälistä toimintakykyä kehitysyhteistyössä. Verkosto koordinoi Somaliassa toteutettavia nuorten ammattikoulutus- ja työllistymishankkeita. Suomessa verkosto vetää nuorten vaikuttamisohjelma Impact Academya. 

 

 

Joukko nuoria poikia poseeraa kameralle suuren vesilätäkön edustalla.

Äiti ja lapsi hymyilevät kameralle pihalla. Taustalla istuu naisia.

Yksi nainen ja neljä miestä istuvat ringissä tuoleilla ja kuuntelevat yhtä miehistä.

Kuvat: Tatu Hiltunen, Somalia-verkosto