Kolme naista ja yksi mies pöydän ääressä kokoushuoneessa.
Kuva: Suomen Somalia-verkosto

Mahdollisuus nuorille: Opi vaikuttajaksi ja hanki kokemusta tulevaisuuden uralle

Impact Academy on 16–29-vuotiaille nuorille suunnattu ohjelma, jonka aikana osallistujia tuetaan yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen ja tarjotaan näköalapaikka kansainväliseen ja kotimaiseen järjestökenttään. Vuoden 2023 aikana ohjelmasta järjestetään kaksi kautta, yksi keväällä ja toinen syksyllä. Kauden kesto on neljä kuukautta. Toimintaa toteutetaan pääsääntöisesti livenä.

Mitä?

Koulutusohjelma, jossa nuoret oppivat järjestökentästä, vaikuttamisesta ja erilaisista työelämän ja opiskelun mahdollisuuksista. Lisäksi osallistujat saavat tukea oman polkunsa löytämiseen eri alojen asiantuntijoilta.

Missä?

Pääasiassa Suomen Somalia-verkostolla Helsingissä.

Milloin?

Syksy 2023

Osallistujilta toivotaan aktiivista osallistumista, mutta kauden kulku on henkilökohtaisesti räätälöitävissä.

Videolla Impact Academyn osallistujat kertovat kokemuksistaan ja siitä, miten he ovat hyötyneet ohjelmaan osallistumisesta.

 

Impact Academyn aikana osallistujat tutustuvat erilaisiin yhteiskunnallisen vaikuttamisen tapoihin, toimivat järjestöissä erilaisissa tehtävissä, osallistuvat koulutuksiin ja tapaavat mentoreita, jotka auttavat jokaista omalla opiskelu- ja urapolulla eteenpäin.

”Tapaamiset antoivat varmuutta ja luottamusta seurata itselle tärkeitä asioita.”

 

Impact Academysta saa todistuksen, jota voi hyödyntää monipuolisesti työnhaussa. Lisäksi toimintaan osallistumisesta voi saada opintopisteitä omiin opintoihin. Kauden koulutuksissa eri alojen asiantuntijat ohjaavat osallistujia muun muassa tulevaisuuden suunnittelussa, esiintymistaitojen vahvistamisessa, järjestötyössä ja vaikuttamisen eri tavoissa. Mentoritapaamiset tarjoavat yksilöllistä tukea osallistujan haluamista aiheista.

Impact Academy on sinua varten, jos:

  • Olet opiskelija, vastavalmistunut tai valmistumassa pian ja haluat kokeilla taitojasi merkityksellisissä tehtävissä.
  • Olet jo työelämässä, mutta haaveilet tulevaisuudessa kansainvälisistä ja yhteiskunnallisesti merkittävistä työtehtävistä.
  • Et vielä ole hakenut opiskelemaan tai saanut haluamaasi paikkaa ja haluat parantaa mahdollisuuksiasi tulevaisuuden opiskelijavalinnoissa.
  • Olet kiinnostunut hankkimaan ansioluetteloosi kokemusta, jonka avulla erotut työn haussa.
  • Innostut yhdessä tekemisestä ja näkyvistä tuloksista. Haluat vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan.
  • Haluat saada mentorin, jotka auttavat juuri sinua eteenpäin omalla vaikuttamisen polullasi.

Jos vastasit edes yhteen edellisistä kysymyksistä kyllä, ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake.

Ohjelma

Kausi alkaa starttitapaamisella syyskuun alussa, jossa pääset tutustumaan muihin kauden osallistujiin. Kauden aikana tapaamisia on pari kertaa kuussa, joissa opitaan erilaisia taitoja liittyen mm. esiintymiseen, vaikuttamiseen ja johtamiseen, sekä keskustellaan tulevaisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Näitä koulutuksia vetävät eri alojen asiantuntijat. Tämän lisäksi tarjolla on paljon muuta.

Tervetuloa mukaan!

Seuraa meitä myös Instagramissa @impactacademy_somaliaverkosto, niin pysyt ajan tasalla kaikesta meidän toiminnasta!

Ilmoittaudu mukaan!

Impact Academyyn osallistuneet saavat ohjelmasta todistuksen, jota voi hyödyntää opiskelu-, työ- tai harjoittelupaikan haussa.

Ilmoittaudu

Ohjelma on mahdollista sovittaa omaan aikatauluun ja siihen on helppo osallistua myös työn tai opiskelun ohella. Toiminta on osallistujille maksutonta. Voit osallistua joko kevät- tai syksykaudelle.

Ohjelma on kaikille 16-29-vuotiaille. Tervetuloa mukaan!

Lue osallistujien kokemuksista ja heille tärkeistä teemoista Impact Academyssa:

Lisätietoja:

Katri Vainio
Hankekoordinaattori
katri.vainio (at) somaliaverkosto.fi
+358 44 777 9622

Impact Academy -ohjelman sisältö. Sama kuin kuvailtu sivun tekstissä.