Kolme naista ja yksi mies pöydän ääressä kokoushuoneessa.
Kuva: Suomen Somalia-verkosto

Mahdollisuus nuorille: Opi vaikuttajaksi ja hanki kokemusta tulevaisuuden uralle

Impact Academy on 16–29-vuotiaille nuorille suunnattu ohjelma, jonka aikana osallistujia tuetaan yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen ja tarjotaan näköalapaikka kansainväliseen ja kotimaiseen järjestökenttään. Vuoden 2023 aikana ohjelmasta järjestetään kaksi kautta, yksi keväällä ja toinen syksyllä. Kauden kesto on neljä kuukautta. Toimintaa toteutetaan pääsääntöisesti livenä.

Mitä?

Koulutusohjelma, jossa nuoret oppivat järjestökentästä, vaikuttamisesta ja  erilaisista työelämän ja opiskelun mahdollisuuksista. sekä saavat tukea oman polkunsa löytämiseen eri alojen asiantuntijoilta.

Missä?

Pääasiassa Suomen Somalia-verkoston toimistolla Helsingissä. 

Milloin?

Kevään ilmoittautuminen sulkeutuu tammikuun lopussa, tapaamiset alkavat helmikuun alussa. 

Osallistujilta toivotaan aktiivista osallistumista, mutta kauden kulku on henkilökohtaisesti räätälöitävissä.

Videolla Impact Academyn osallistujat kertovat kokemuksiaan ohjelmasta, ja siitä, mitä hyötyä heille on ollut ohjelmaan osallistumisesta. 

 

Impact Academyn aikana osallistujat tutustuvat erilaisiin yhteiskunnallisen vaikuttamisen tapoihin, toimivat järjestöissä erilaisissa tehtävissä, osallistuvat koulutuksiin ja tapaavat mentoreita, jotka auttavat jokaista yksilöllisesti eteenpäin omalla opiskelu- ja urapolulla. Alla aikaisempien kausien osallistujien kommentteja Impact Academysta;

“Tapaamiset antoivat varmuutta ja luottamusta seurata itselle tärkeitä asioita.”

 

Impact Academysta saa todistuksen, jota voi hyödyntää monipuolisesti työnhaussa. Lisäksi toimintaan osallistumisesta voi saada opintopisteitä omiin opintoihin. Kauden koulutuksissa eri alojen asiantuntijat ohjaavat osallistujia muun muassa tulevaisuuden suunnittelussa, esiintymistaitojen vahvistamisessa, järjestötyössä ja vaikuttamisen eri tavoissa. Mentoritapaamiset tarjoavat yksilöllistä tukea osallistujan haluamista aiheista.

Impact Academy on sinua varten, jos:

  • Olet opiskelija, vastavalmistunut tai valmistumassa pian ja haluat kokeilla taitojasi merkityksellisissä tehtävissä.
  • Olet jo työelämässä, mutta haaveilet tulevaisuudessa kansainvälisistä ja yhteiskunnallisesti merkittävistä työtehtävistä.
  • Et vielä ole hakenut opiskelemaan ja haluat parantaa mahdollisuuksiasi tulevaisuuden opiskelijavalinnoissa.
  • Olet kiinnostunut hankkimaan ansioluetteloosi kokemusta, jonka avulla erotut työn haussa.
  • Innostut yhdessä tekemisestä ja näkyvistä tuloksista. Haluat vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan.
  • Olet kiinnostunut kansainvälisistä koulutuksista ja mentoreiden tapaamisista, jotka auttavat juuri sinua eteenpäin omalla vaikuttamisen polullasi.

Jos vastasit edes yhteen edellisistä kysymyksistä kyllä, hae mukaan täyttämällä hakulomake.

Ohjelma

Kausi alkaa starttitapaamisella helmikuun alussa, jossa pääset tutustumaan muihin kauden osallistujiin. Kauden aikana järjestetään koulutuksia noin kaksi kertaa kuussa, joissa opitaan erilaisia taitoja liittyen mm. esiintymiseen, vaikuttamiseen ja johtamiseen, sekä keskustellaan tulevaisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Näitä koulutuksia on vetämässä eri alojen asiantuntijoita. Tämän lisäksi tarjolla on paljon muuta.

Tervetuloa mukaan!

Seuraa meitä myös Instagramissa @impactacademy_somaliaverkosto, niin pysyt ajan tasalla kaikesta meidän toiminnasta!

Hae mukaan!

Impact Academyyn osallistuneet saavat ohjelmasta todistuksen, jota voit hyödyntää opiskelu-, työ- tai harjoittelupaikan haussa.

Kevään haku sulkeutuu tammikuun lopussa, ja tapaamiset alkavat helmikuun alussa.

Hae mukaan! 

Ohjelma on mahdollista sovittaa omaan aikatauluun ja siihen on helppo osallistua myös työn tai opiskelun ohella. Toiminta on osallistujille maksutonta. Voit hakea joko kevääksi tai syksyksi ohjelmaan mukaan.

Haku on kaikille avoin!

Lue osallistujien kokemuksista ja heille tärkeistä teemoista Impact Academyssa:

Lisätietoja:

Katri Vainio
Hankekoordinaattori
katri.vainio (at) somaliaverkosto.fi
+358 44 777 9622

Impact Academy -ohjelman sisältö. Sama kuin kuvailtu sivun tekstissä.