Viisi naista hymyilee ja juttelee juhlissa.
Kuva: Tatu Hiltunen

Somalia-verkoston toiminta Suomessa

Suomessa edistämme Somalian ja Afrikan sarven kehitystä ja rauhaa tukemalla ja kouluttamalla jäsenjärjestöjä, jakamalla tietoa alueen tilanteesta ja pakolaisuuden taustasyistä sekä lisäämällä etenkin maahanmuuttajataustaisten nuorten osallistumismahdollisuuksia.

Valtaosa Suomen Somalia-verkostossa toimivista järjestöistä on Suomessa asuvien somalialaisten perustamia, mutta mukana on myös jo pitkään kehitysyhteistyötä alueella tehneitä suomalaisia järjestöjä. Somalia-verkosto järjestää jäsenilleen koulutusta kehitysyhteistyöhankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta sekä hankeneuvontaa yhteistyössä kehitysyhteistyön kattojärjestö Fingon kanssa.

Vuodesta 2010 asti Suomen Somalia-verkosto on toiminut yhteistyössä Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomon kanssa jäsenyhdistysten hallinnon ja järjestötoiminnan kehittämiseksi.

Useita mahdollisuuksia nuorille

Pyrimme jatkuvasti lisäämään etenkin maahanmuuttajataustaisten nuorten ja nuorten aikuisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, että voisit löytää juuri sen oman juttusi. Impact Academyn aikana osallistujat tutustuvat erilaisiin yhteiskunnallisen vaikuttamisen tapoihin, toimivat järjestöissä erilaisissa tehtävissä, osallistuvat koulutuksiin ja tapaavat mentoreita, jotka auttavat jokaista yksilöllisesti eteenpäin omalla urapolulla.

Suomen Somalia-verkoston Nuorten jaoston toimintaan ovat tervetulleita kaikki verkoston toiminnasta kiinnostuneet 15–29-vuotiaat. Jaoston toiminta muotoutuu osallistujien omien toiveiden mukaisesti.

Vuoden 2021 aikana järjestimme osana Olen eurooppalainen – myös sosiaalisessa mediassa -hanketta podcast-koulutuksen ja työpajoja sosiaalisen median vaikuttamisesta. Julkaisemme myös kuusiosaisen podcast-sarjan, jossa käsitellään työpajojen aiheita.  

Asiantuntijapalveluita ja tietoa toiminnasta

Tarjoamme yrityksille ja yhdistyksille asiantuntijapalveluita liittyen Somaliaan, Afrikan sarveen, järjestötoimintaan, hankehallintoon, varainhankintaan ja hanketukien hakemiseen.

Verkkosivuston ja sosiaalisen median kanaviemme lisäksi tiedotamme toiminnasta ja tapahtumista jäsenistölle lähetettävin sähköpostein. Somalia-verkoston toiminnasta yleistä tietoa saa tilaamalla uutiskirjeemme. Sen voi tilata kuka tahansa teemoistamme ja toiminnastamme kiinnostunut.

Seuraa meitä somessa:

@somaliaverkosto

@somaliaverkosto

@somaliaverkosto

 

Tilaa uutiskirjeemme!

* indicates required
Sähköpostiosoitetta käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Lue myös tietosuojaseloste (pdf).